Odata cu inaintarea in varsta, barbatii se confrunta cu problema scaderii poftei sexuale si cu probleme in dobandirea si mentinerea erectiei.

In mod normal, erectia apare cand imaginatia sau unul dintre simturi este stimulat, iar individul se excita.

Disfunctia erectila se refera la inabilitatea constanta a unui barbat de a mentine erectia suficient timp pentru a avea un act sexual satisfacator, nu se refera la lipsa interesului sexual, a dorintei sau la dificultatile ocazionale de a atinge sau mentine o erectie. Ea nu trebuie confundata cu esecurile izolate sau ocazionale de a obtine sau mentine o erectie, ci de cazul unei incapacitati care persista de mai bine de 3 luni.

Pierderea erectiei afecteaza toti barbatii in anumite perioade ale vietii. Studiile arata ca 20% din barbatii cu varsta cuprinsa intre 50 si 59 ani sunt cei mai afectati. In majoritatea cazurilor, pierderea erectiilor nu survine subit, ci se instaleaza treptat.

  • Mananca sanatos

Evita grasimile periculoase, caci in timp acestea se depun pe vasele de sange, afectand circulatia sanguina, drept urmare, acest lucru ti-ar putea afecta viata sexuala.

  • Renunta la fumat

Fumul de tigara este vinovat de afectiuni cardiace, accidente vasculare cerebrale, infarct, cancer de plamani si de vezica, dar si de impotenta.

  • Elimina stresul

Efectele fizice ale stresului se vad cel mai bine in nivelurile crescute de epinefrina, un tip de adrenalina care ajunge direct in circuitul sanguin, cauzand incetinirea fluxului sanguin si blocarea acestuia prin diverse substante chimice, ducand astfel la un circuit deficitar si probleme de natura sexuala.

  • Mentine-ti greutatea optima

Excesul de estrogen ce insoteste obezitatea iti afecteaza erectia, in detrimentul testosteronului, un combustibil important al erectiei.

  • Sforaitul 

Sforaitul poate ascunde afectiuni grave, cum ar fi insuficienta cardiaca si lipsa de oxigen din tesuturi. Tesutul penisului este foarte sensibil, ai grija de el.

  • Nu te feri de ciocolata 

Ciocolata neagra este bogata in antioxidanti ce ajuta la dilatarea vaselor de sange, fenomen benefic erectiei.

  • Fa sport 

Astfel iti vei creste masa musculara si vei imbunatati circulatia sangvina, asadar rezultand erectii mai puternice si de durata mai lunga.

  • Lucreaza-ti muschii pelvisului

Incordeaza si relaxeaza muschii pelvieni pentru cel putin 10 secunde si repeta pasii de cateva ori pe zi. Exercitiile de acest tip te vor ajuta sa obtii erectii mai ferme, dar amelioreaza si incontinenta urinara.

  • Atentie la medicamente! 

Nu urma un tratament decat sub indrumarea unui medic si verifica daca acesta iti cauzeaza disfunctii sexuale.

  • Mergi pe jos 

Mersul ajuta la imbunatatirea functiei creierului, care va contribui la cresterea libidoului. In plus, scade tensiunea arteriala si ajuta la buna functionare a penisului.

  • Odihneste-te 

Somnul si odihna suficienta sunt necesare pentru recuperarea fizica.