In ziua de azi, cand o mare parte a populatiei se confrunta cu afectiuni hormonale si cardiovasculare, disfunctiile erectile sunt la ordinea zilei.

Disfunctia erectila este sinonima cu impotenta si apare atunci cand un barbat intampina probleme repetate de mentinere a erectiei.

 

 

 

Exista cateva forme ale disfunctiei erectile, incluzand libido-ul scazut si probleme legate de ejaculare dar, in termeni generali, se refera la imposibilitatea de a mentine penisul in erectie.

 

In ziua de azi, cand o mare parte a populatiei se confrunta cu afectiuni hormonale si cardiovasculare, disfunctiile erectile sunt la ordinea zilei.

Majoritatea barbatilor refuza sa discute despre aceasta problema, fiind una stanjenitoare pentru ei. O mare parte dintre ei refuza chiar sa mearga la medic si aleg sa sufere in tacere. Din fericire, in ziua de azi medicina a evoluat semnificativ si exista numeroase suplimente naturale pe baza de plante care te pot ajuta sa iti rezolvi problema. Pe langa aceste suplimente, si legumele si fructele pot fi un aliat de nadejde in lupta cu disfunctia erectila.

In acest articol vei descoperi cateva alimente sanatoase a caror eficienta in combaterea disfunctiilor erectile a fost  dovedita stiintific.

 

1) Usturoiul

 


garlic-and-vitamin-c-for-naturally-strong-erections-262x174.jpg

Studiile de specialitate releva faptul ca usturoiul poate mari semnificativ nivelul de testosteron in organism, care este un hormon vital pentru cresterea libido-ului si a calitatii erectiilor. Alte beneficii ale usturoiului sunt: reducerea inflamatilor, scaderea presiunii sanguine si cresterea productiei de oxid nitric.

De fapt, usturoiul activeaza in organism enzima care se ocupa cu sinteza oxidului nitric, ce ajuta la dilatarea arterelor si la imbunatatirea circulatiei sanguine. De asemenea, usturoiul ajuta si la cresterea productiei de spermatozoizi.

 

Avand in vedere ca usturoiul reduce presiunea arteriala mai eficient decat majoritatea produselor farmaceutice, putem spune ca usturoiul este un adevarat aliat in lupta cu disfunctiile erectile.

2) Citricele


citrus-fruit-cures-erectile-dysfunction-naturally-262x207.jpgCitricele sunt o sursa bogata de vitamina C si consumul acestora alaturi de usturoi, diminueaza semnificativ presiunea arteriala si ajuta la dilatarea vaselor de sange. De asemenea, citricele sunt bogate in bioflavonoide, al caror efect in cresterea nivelului de oxid nitric in sange a fost dovedit.

Un studiu al cercetatorilor finlandezi, pe un esantion de 800 de barbati cu varste cuprinse intre 65 si 84 de ani, a aratat ca acei barbati care au consumat o cantitate mai mare de flavonoide (Quercetina) au prezentat a avea un risc cu 68% mai scazut de a muri de boli de inima (aminteste-ti ca sanatatea sistemului vascular este cheia pentru o erectie de lunga durata).

Un alt beneficiu al Quercetinei este ca are capacitatea de a diminua colesterolul LDL (colesterolul negativ) si de a creste colesterolul HDL (colesterolul pozitiv). In urma experimentului, 14% dintre barbatii care au consumat citrice (vitamina C si quercetina) au  inregistrat o scadere a disfunctiilor erectile. Numarul a crescut la 21% in randul barbatilor care pe langa fructe au executat si exercitii fizice.




3) Stridiile


oysters-a-testosterone-boosting-erection-food-262x222.jpg

 

 

Potrivit legendei, Casanova  manca 50 de stridii la micul dejun pentru a-si mentine libido-ul ridicat. Desigur ca aceasta poate fi doar o legenda, dar in care este si un pic de adevar. Acest tip de mancare deosebit de gustoasa are recunoscute efecte afrodisiace. Stridiile sunt un aliment bogat in zinc, magneziu, seleniu, cupru si vitamina D, si toate acestea au un rol esential in stimularea productiei de testosteron.

 

Lipsa testosteronului din  organism ar suprima nevoia de a intretine relatii sexuale. Din fericire, stridiile se numara printre cele mai eficiente alimente in productia de testosteron asa ca este bine sa le introduci in dieta ta alimentara.

 

4) Sfecla rosie



beets-nitric-oxide-erection-booster-262x207.jpgSfecla rosie este o leguma ce poate fi considerata super-eroul sistemului cardiovascular intrucat este foarte bogata in nitrati, compusi care prin intermediul bacteriilor din saliva se transforma in nitriti si in cele din urma in oxid nitric.

Cu cat consumi mai multe alimente bogate in nitrati, cu atat mai mult oxid nitric este eliberat in fluxul tau sanguin si, din fericire, sfecla rosie contine un concentrat foarte ridicat de nitrati. Datorita acestor beneficii de necontestat, in industria alimentara au aparut numeroase suplimente be baza de extract de sfecla rosie, in special in ceea ce priveste suplimentele pre-antrenament. Consumul de oxid nitric imbunatateste circulatia sanguina si, prin urmare, ajuta la dezvoltarea masei musculare.

Sfecla rosie te ajuta sa obtii erectii mai puternice si de lunga durata, este economica, gustoasa si foarte sanatoasa.

 

5) Afinele


blueberries-are-erectile-dysfunction-relieving-foods-262x226.jpg

 

Afinele sunt bogate in mai multi nutrienti esentiali pentru sanatatea sexuala. Pe langa faptul ca au proprietati antioxidante, ele contin si fenoli si flavonoide, acesti doi compusi ajutand la stimularea erectiei. Afinele mai contin si:

 

 

  • quercetina-  are capacitatea de a diminua colesterolul;

  • resveratrol- substanta minune a longevitatii, extrasa din plante;

  • proantocyanidin- o flavonoida cu puternic rol antioxidant;

  • vitamina C.

Consumul zilnic de afine duce la reglarea presiunii sanguine si la repararea tesutului muscular.

 

6) Verdeturi bogate in nitrati

leafy-greens-with-high-nitrates-can-boost-natural-erections-262x224.jpgAsa cum am scris mai sus, nitratii din alimente se transforma prin intermediul bacteriilor din saliva in nitriti si in cele din urma in oxid nitric. Acesta imbunatateste circulatia sanguina si prin urmare, influenteaza calitatea erectiilor. Printre verdeturile bogate in nitrati se enumera: varza creata, rucola, spanacul, sfecla verde, mangoldul (sfecla elvetiana- plantă originară din zonele litorale ale Europei și Asiei) etc.

 

7) Ciocolata neagra


raw-cacao-products-a-natural-cure-for-ED-262x203.jpg

Ciocolata neagra pura, fara zahar sau alti aditivi nocivi, are beneficii extraordinare asupra sanatatii inimii. Este bogata in flavonoide si antioxidanti. Produsele din cacao pur, neprocesat, sunt printre cele mai sanatoase alimente. Acestea ajuta la vindecarea disfunctiei erectile pentru ca:

 

  • ciocolata neagra creste productia de oxid nitric in organism;

  • cacao neprocesat reduce tensiunea arteriala;

  • cacao ajuta la regenerarea celulara.

 

8)Ardeiul iute


capsaicin-and-chili-peppers-increase-erection-quality-naturally-262x192.jpgToate varietatile de ardei iute contin o anumita doza de capsaicina, un alcaloid care intensifică activitatea cortexului suprarenal și secreția hormonilor corticosteroizi si stimulează digestia. Capsaicina ajuta la productia de oxid nitric in organism, imbunatateste circulatia, reduce stresul si ajuta la cresterea nivelului de testosteron in organism.  Ardeiul iute are rolul de a creste apetitul sexual, de a stimula terminatiile nervoase, de a creste pulsul, de a da energie organismului si de a determina eliberarea endorfinelor.

 

9)Rodiile


pomegranate-natural-viagra-1.jpg

 

Rodiile sunt fructe bogate in antioxidanti, ajuta la sanatatea circulatorie si hormonala. In urma unui studiu realizat in Israel pe o perioada de 3 ani s-a dovedit ca alimentarea cu suc de rodii are urmatoarele beneficii:

 

  • reduce placa arteriala cu 30%;

  • creste semnificativ nivelul de oxid nitric in organism si reduce tensiunea arteriala;

  • ajuta la regenerarea celulelor din organism;

  • reduce colesterolul.


10) Pepenele rosu


1389370220c9047d1f.jpgPepenele rosu contine Citrulina si din acest motiv este un aliment ce previne disfunctiile erectile. Citrulina are rolul de a dilata si relaxa vasele de sange, ducand la o circulatie sanguina abundenta in tot corpul, inclusiv in zona genitala.


 

11) Papaya


images.jpg

 

 

Papaya este un fruct bogat in Arginina, o substanta care creste nivelul fluxului sanguin la nivelul penisului si care stimuleaza oxidul nitric din organism.

 

 

 

 

 

 

In concluzie, un stil de viata sanatos impreuna cu un tratament bine ales te ajuta sa scapi de disfunctiile erectile.